dilluns, 5 de novembre del 2012

LA CAÇA DELS TRESORS


La caça dels tresors és un material tecnològic creat per els docents (també es pot trobat fet a la xarxa) i destinats als alumnes amb la intenció de fomentar l’aprenentatge, les destreses tecnològiques, la capacitat crítica, la motivació, la feina grupal i individual així com altres característiques que formen part d’un alumnat interessat en el descobriment i amb criteri.
Es tracta d’una eina molt útil i que pot estimular el descobriment autònom dels infants, sempre i quan tingui una qualitat tant de contingut com visual i estigui realitzada respectant el nivell i motivacions dels infants.  Per tant crec, que es podria començar a utilitzar als últims nivells d’infantil de forma “més autònoma”, ja que és necessari començar a llegir per poder comprendre les preguntes i la informació que trobem a les pàgines enllaçades.  Penso que als primers nivells d’infantil és necessari fer-ho en grup per tal de que la mestra pugui anar llegint i guiant a l’alumne en el seu descobriment o bé, incorporar a l’eina una veu en off que permeti als infants actuar de forma més autònoma.
En conclusió crec que és una eina molt encertada perquè com bé esmenta Luzón (2001), permet millorar la lectura i la comprensió de textos, desenvolupen les destreses de la recerca en la xarxa i promouen l’adquisició de coneixements d’una forma creativa i lúdica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada