dissabte, 15 de desembre del 2012

COM PODEM SER MOTIVATS? COM PODEM MOTIVAR?


Avui dia som alumnes i ens han de motivar a nosaltres,potser això ens doni més forces i recursos per aplicar a les aules i així motivar als nostres futurs alumnes.

Molts de nosaltres ja hem treballat amb un grup d’infants i en som conscients de lo fàcil que es despertar el seu el interès, sempre i quan tu estigues despert, creguis i posis passió al que fas. Per el contrari, si tu no tens ganes de fer res i estàs “aplatanat” transmetràs aquest sentiment als infants i als pares. Em de ser conscients del mal que pot ocasionar aquesta desmotivació contagiosa en l’aprenentatge dels infants, del mal irreversible que poden fer els docents amb la mala pràctica de la professió...la motivació implica vocació i les dues son crucials a l’hora de entrar dins l’aula i fer bé la tasca docent.

Tots sabem que l’educació infantil és fonamental pel desenvolupament dels infants, que els aprenentatges que facin en aquest moment els marcaran per molts d’anys, són els fonaments. D’igual manera, crec que durant la carrera hem de tenir professors que hagin tingut relació amb l’educació infantil o primària o que almenys sàpiguen del que parlen, que ens donin uns continguts coherents  i que ho enfoquin a el que ens interessa. Que prediquin amb el que expliquen, es a dir, que si ens parlen de constructivisme no es contradiguin mostrant comportaments dictatorials i de l’antiga escola, ja que això desmotiva i desconcerta a l’alumnat que es troba amb una repressió incomprensible, inhumana i impensable per el segle XXI.

Al cap i a la fi, si volem un món globalitzat, hem de tenir i proporcionar uns aprenentatges globalitzats i significatius, cercant la motivació de nens i famílies donant sentit i posant passió a tot el fem a l’àmbit educatiu.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada