diumenge, 13 de gener del 2013

Com utilitzar les TIC a l'escola?


És evident que les TIC estan provocant un canvi metodològic en l’escola, han donat pas a noves formes de jugar, de relacionar-se i d’interactuar en diferents àmbits, tant en el familiar com social o escolar. Per tant, és evident que la manera d’aprendre dels infants ha canviat de forma significativa, ara la motivació gira entorn a les noves tecnologies i els docents s’han d’aprofitar i extraure totes les coses positives que aquest ens presenta. Per això es necessari motivar i treballar amb les famílies. Potser moltes d’elles tenen coneixements molt bàsics d’eines informàtiques, per tant una bona forma d’establir una relació d’ajuda i complicitat és fer escoles de pares on es puguin impartir tallers, per tal d’intercanviar coneixements i poder augmentar la comunicació i la participació de les famílies en el món escolar. Tot això es pot fer mitjançant eines com els blogs o les pàgines web de l’escola, on podran observar el que se fa a la classe del seu fill/a, els esdeveniments que ofereix l’escola així com fer comentaris i comunicar-se amb el docent o l’equip directiu.

Per treballar les mitjançant les TIC a una aula d’infantil podem utilitzar multitud de recursos, podem fer fotografies, mirar amb el projector, fer activitats amb la pissarra digital (trencaclosques, contes, dibuixos etc.), amb l’ordinador podem fer jocs multimèdia, realitzar recerques sobre qualque tema que ens interessi.

Gràcies també a la xarxa podem contactar amb escoles del nostre voltant o d’altres països, intercanviar experiències i aprendre conjuntament.

Amb tot això vull dir que les noves tecnologies tenen un ventall de possibilitats molt ampli que hem de sabre explotar de la manera més crítica i correcta possible i que ens servirà per millorar la nostra tasca docent i els aprenentatges motivadors dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada